KIVI NIRIA Presentation: The power of the digital sound camera

On March 28 at 20:00 CET, KIVI NIRIA (Dutch association for engineers) and Sorama organise a presentation and demonstration featuring the Sorama Cam. The session title is “The power of the digital sound camera” and is held in ‘De Zwarte Doos’ on the campus of the Eindhoven University of Technology.

KIVI NIRIA is the Dutch association for engineers and engineering students. With 23.000 members KIVI NIRIA is the largest engineering association in the Netherlands. All engineering disciplines are organized within KIVI NIRIA.

Rest in Dutch:

Presentatie : De kracht van de digitale geluidscamera

Tijd:        28 maart 2013, 20:00
Locatie:  Technische Universiteit Eindhoven, Zwarte Doos
Spreker:  Dr. ir. Rick Scholte, algemeen directeur Sorama B.V., visiting scientist TU/e.
Kosten:   geen

De digitale geluidscamera van Sorama, de Sorama Cam, geeft helder inzicht in de plaats en het gedrag van een geluids- of trillingsbron. Een warmtecamera, maar dan voor geluid. De geluidscamera geeft de ingenieur de volgende generatie geluidsmeter in de hand. Zo kan een vervelende, laagfrequente toon in een woning of cross-talk in navigatie apparatuur eenvoudig gelokaliseerd, geanalyseerd en begrepen worden zodat het lawaai gereduceerd en het sound design geoptimaliseerd wordt.

Tijdens de lezing wordt ingegaan op de unieke rol die de geluidscamera in het proces van observatie, analyse, begrip en verbetering speelt. De door Sorama ontwikkelde digitale geluidscamera maakt het mogelijk geluidsbronnen te visualiseren en kwantificeren. Dit gebeurt op basis van ruimtelijke geluidsdrukmetingen op een bepaalde afstand van de bron waarna tot op het bronoppervlak en in elke gewenste richting, het gehele geluidsveld te berekenen . In het lichtgewicht 1024-kanaals microfoon array wordt nieuwe MEMS sensor technologie met FPGA en GPU gebaseerde signaalverwerking. 

Tenslotte zal de Sorama Cam live gedemonstreerd worden op een of meerdere praktijkcases. Tevens wordt u uitgedaagd mee te discussieren hoe u de inzet van de geluidscamera in uw eigen ingenieurspraktijk of omgeving ziet.

Search